Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db csirkemellfilé
- 4 db burgonya
- 4 db paradicsom
- 4 evőkanál kapribogyó
- 8 evőkanál fekete olajbogyó
- 4 evőkanál morzsolt feta sajt
- 8 evőkanál száraz fehérbor
- só, bors
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. A húson 4 vágást ejtünk, majd a méreténél 2-3-szor nagyobb sütőpapírra fektetjük.
A karikára vágott burgonyát a csirke köré rendezzük, majd a szintén karikára vágott paradicsomot, a kapribogyót, a felkarikázott olajbogyót és a sajtot elrendezzük a hús tetején.
Meglocsoljuk a borral, sózzuk, borsozzuk, majd a papír széleit felhajtva egy batyut formálunk, és a tetejét szorosan összezárjuk.
A batyut egy tepsibe helyezzük, és 20 percre a sütőbe tesszük, míg a csirke át nem sül, a krumpli pedig meg nem puhul. Tálalás előtt megszórjuk a bazsalikommal.