Hozzávalók (30 db normál méretű muffinhoz):
- 50 dkg liszt
- 17 dkg olvasztott vaj
- 50 dkg cukor (szerintem egy kicsit kevesebb is elég lenne)
- 3 tojás
- 6 teáskanál vörös színű ételfesték
- 6-8 dkg cukormentes kakaó (mélyíti a színt)
- 1 kiskanál vanília kivonat
- egy-két csipet só
- 3 dl zsíros tej
- 1/2 zacskó sütőpor
- 2.5 dl mascarpone
- 2.5 dl tejszínhab
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat (olvasztott, de nem forró) kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a tejet. A lisztet összekverjük a sütőporral és a sóval. A két keveréket alaposan összekeverjük. A kis edényben összekeverjük az ételfestéket a kakaóporral és a vaníliáscukorral (a kakaópor azért kell, mert mélyíti a piros színt).Hozzáöntjük a tésztához, és alaposan elkeverjük, hogy mindenhol piros legyen. Muffinpapírt helyezünk a muffinsütőbe, beletöltjük a krémet kb. a háromnegyed részéig (maxiumum), és az előmelegített sütőbe kb. 30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni őket. A tetejére a krémhez: felverjük a tejszínhabot (kevés zselatinfixet adhatunk hozzá, hogy tartósabb legyen). A mascarponet-t kikeverjük az 1 evőkanál porcukorral és óvatosan összekeverjük a tejszínhabbal. Nyomózsákba töltjük a krémet, rányomjuk a krémet a muffinokra, és tetszés szerint feldíszítjük. Mivel Valentin napra készítettem őket, ezért apró szívecskéket (szórócukor) tettem rájuk.
http://ijustlovefood.wordpress.com/category/recipe/red-velvet-cupcakes/