brownies.jpg_486x324

Hozzávalók
- 1 bögre (2 dl) víz 
- 4 evőkanál keserű kakaópor 
- 2 bögre finomliszt (kb. 25 dkg) 
- 1 bögre kristálycukor (kb. 20 dkg) 
- 1 evőkanál szódabikarbóna 
- 1 dl natúr joghurt 
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor 
- 2 tojás 
- 22 dkg Rama 
A tetejére 
jó maréknyi durvára vágott mogyoró vagy dió 
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor 
- 12 dkg porcukor 
- 6 evőkanál natúr joghurt 
- 4 evőkanál keserű kakaópor 
- 12 dkg Rama 
A tepsi kikenéséhez 
- 2-3 dkg Rama 

Elkészítés
A vizet egy kisebb lábasba öntjük, a Ramát és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Egy kb. 30x25 cm-es tepsit Ramával kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Ezt a munkát szívesen megcsinálják a gyerekek is! Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük. Amikor a cukor felolvad benne, akkor keverjük bele a mogyorót is. Ezt a masszát egyenletesen a kisült, még meleg tészta tetejére kenjük, és csak akkor szeleteljük fel, amikor ez a bevonat megszilárdul rajta.

Szerző: MulberryRainbow  2012.08.04. 21:48 Szólj hozzá!

Címkék: brownie

A bejegyzés trackback címe:

https://mulberryrainbow.blog.hu/api/trackback/id/tr344695971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása