Hozzávalók:
- 2 érett banán
- 1,5 csésze szójatej
- Egy csipet só
- Egy tasak sütőpor
- ½ csésze teljeskiőrlésű liszt
- 1 ¼ csésze zabpehely
- Olívaolaj
Tálaláshoz:
- Mogyoróvaj, juharszirup, málna vagy eperlekvár
Legyen kéznél:
- Egy nagy keverőtál
- botmixer, serpenyő
- Egy kis merőkanál
Az elkészítés menete:
1. A lisztet, sütőport, sót és zabpelyhet keverd össze egy nagy tálban, és add hozzá a szójatejet, majd botmixerrel alaposan keverd össze őket. Ha nincs botmixered, simán csak kutyuld össze őket.
2. Villával törd össze a banánokat, és add a pürét a palacsintatésztához, majd ismét keverd össze – akár botmixerrel, akár fakanállal.
3. Forrósíts fel egy kanálka olajat, és pakolj egy tenyérnyi tésztát a sercegő serpenyőre. Amikor a széle barnulni kezd, és szépen bugyborékol a tészta, ideje megfordítanod – kiszedő lapáttal, vagy ha bátor vagy, egy tripla szaltóval a levegőben.
4. Nagyjából 12 pencake jön ki a tésztádból. Tálaláskor építsd őket gigantikus toronnyá, és készítsd mellé a kényeztető finomságokat. A juharszirup klasszikus fogás a pancake mellé, a mogyoróvaj és a banán pedig olyanok, mint Brangelina: egymásnak teremtették őket!