pali(608x403).png_608x403

Hozzávalók:

-       2 érett banán

-       1,5 csésze szójatej

-       Egy csipet só

-       Egy tasak sütőpor

-       ½ csésze teljeskiőrlésű liszt

-       1 ¼ csésze zabpehely

-       Olívaolaj

Tálaláshoz:

-       Mogyoróvaj, juharszirup, málna vagy eperlekvár

Legyen kéznél:

-       Egy nagy keverőtál

-       botmixer, serpenyő

-       Egy kis merőkanál

 

Az elkészítés menete:

1. A lisztet, sütőport, sót és zabpelyhet keverd össze egy nagy tálban, és add hozzá a szójatejet, majd botmixerrel alaposan keverd össze őket. Ha nincs botmixered, simán csak kutyuld össze őket.

2. Villával törd össze a banánokat, és add a pürét a palacsintatésztához, majd ismét keverd össze – akár botmixerrel, akár fakanállal.

3. Forrósíts fel egy kanálka olajat, és pakolj egy tenyérnyi tésztát a sercegő serpenyőre. Amikor a széle barnulni kezd, és szépen bugyborékol a tészta, ideje megfordítanod – kiszedő lapáttal, vagy ha bátor vagy, egy tripla szaltóval a levegőben.

4. Nagyjából 12 pencake jön ki a tésztádból. Tálaláskor építsd őket gigantikus toronnyá, és készítsd mellé a kényeztető finomságokat. A juharszirup klasszikus fogás a pancake mellé, a mogyoróvaj és a banán pedig olyanok, mint Brangelina: egymásnak teremtették őket!

 

Szerző: MulberryRainbow  2012.08.02. 12:52 Szólj hozzá!

Címkék: recept palacsinta

A bejegyzés trackback címe:

https://mulberryrainbow.blog.hu/api/trackback/id/tr374692172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása