Hozzávalók 4 személyre:
· 10 dkg vaj
· 15 dkg mogyoróvaj
· 10 dkg cukor
· 7 dkg barna cukor
· 1 db tojás
· 1 kiskanál vaníliakivonat
· 25 dkg liszt
· 1/2 kiskanál sütőpor
· 1/2 kiskanál só
· 8-10 dkg étcsokoládé.
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A vajat, a mogyoróvajat, a cukrot, a tojást és a vaniliát összedolgozzuk. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, sóval, majd a vajas masszához keverjük és hozzáadjuk a csokidarabokat. Másfél evőkanálnyi adagokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsikbe. (Hagyjunk helyet, mert sülés közben megnőnek.) 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek.